Orvos: Hogyan együk az áfonyát, hogy gyógyítson?

Szeretettel köszöntelek a Orvos klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is , meghívók küldése. és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.Hívd meg a többi ismerősödet is! Meghívók küldése.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 701 fő
  • Képek - 289 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 133 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

Orvos klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Orvos klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is , meghívók küldése. és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.Hívd meg a többi ismerősödet is! Meghívók küldése.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 701 fő
  • Képek - 289 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 133 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

Orvos klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Orvos klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is , meghívók küldése. és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.Hívd meg a többi ismerősödet is! Meghívók küldése.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 701 fő
  • Képek - 289 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 133 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

Orvos klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Orvos klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is , meghívók küldése. és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.Hívd meg a többi ismerősödet is! Meghívók küldése.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 701 fő
  • Képek - 289 db
  • Videók - 67 db
  • Blogbejegyzések - 133 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

Orvos klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hogyan együk az áfonyát, hogy gyógyítson?

Hogyan együk az áfonyát, hogy gyógyítson?
A brit pilóták a II. világháborúban éjszakai bevetések előtt sok fekete áfonyát ettek, mert a benne lévő anyagok javítják a látást, segítik a retinasejtek gyors regenerálódását. A növénynek mára újabb jótékony hatásait fedezték fel, de nem mindegy azonban, hogy mivel fogyasztjuk, mert könnyen semlegesíthetjük a hatását.

Az áfonya és a tej nem jók együtt

Az áfonya egyszerre édes és finom, miközben alacsony a kalória tartalma és tele van mikrotápanyagokkal, antioxidánsokkal. Ez a parányi gyümölcs - megfelelő mennyiségben fogyasztva - az egyik legkiválóbb öregedést lassító étel. A közelmúltban azonban megjelent egy kísérlet publikációja, amelyből az derült ki, hogy az áfonyát nem szabad tejtermékekkel együtt fogyasztani, mert elveszti legfontosabb értékét. A Free Radical Biology and Medicine című lapban jelent meg a kutatás publikációja, amelyben azt vizsgálták, hogyan változik az áfonya fogyasztásának antioxidáns hatása fehérjével való találkozásakor. Azt figyelték, hogyan változik a vér antioxidáns tartalma az áfonya elfogyasztását követően, ha azt magában vagy tejjel fogyasztották.

Kísérletek áfonyával

Az önkéntesek megettek 200 g áfonyát, és megittak rá 200 ml vizet vagy tejet. Vérmintát vettek tőlük a kísérlet előtt, majd az emésztési folyamat során rendszeresen. Az eredmény azt mutatta, hogy akik vízzel ették meg az áfonyát, azoknak a vérében megnövekedett a kávésav és a ferulasav koncentrációja. Akik azonban tejjel együtt fogyasztották az áfonyát, azoknak az emésztés során nem hogy nőtt volna, hanem éppenséggel csökkent a vérükben ez a két igen hasznos anyag.

 

 

Áfonya


Mi is a ferulasav és kávésav?

 

A ferulasav biztosítja a sejtfalak merevségét és védi az idegrendszert, normalizáló hatással van a vérnyomásra. A kávésav szintén az idegsejtek erőteljes védelmezője. Egy másik, korábbi kutatás azt mutatta ki, hogy a kávésav magában rejti annak a lehetőséget, hogy neurodegeneratív betegséget akadályozzon meg. Az áfonyában található ferulasavnak és kávésavnak köszönhető ennek a gyümölcsnek a tanulási és agyi képességek javulásában mutatott pozitív hatása. A Nutrition and Neuroscience című szakmai lapban közöltek egy tanulmányt, amely szerint ez a két antioxidáns eredményesen használható olyan, korral összefüggő idegrendszeri betegségben is, mint  például az Alzheimer kór.

 

 

Áfonyák


Hogyan együk az áfonyát, hogy gyógyítson?

A cikk végkövetkeztetése az, hogy amennyiben az áfonyát kimagasló antioxidáns értéke miatt fogyasztja, azt mindig külön tegye, és vagy várjon egy órát a fehérje tartalmú ételek fogyasztásával, vagy azokat 2 órával az áfonya előtt egye. És persze felejtse el azokat a reklámokat, amelyek az áfonyával gazdagított joghurtok magasztalásával foglalkoznak. Semmi nem igaz belőlük azon kívül, hogy finomak.

 

 

áfonyás reggeli

 

 

Készítsünk ezüstfa - likőrt!

Készítsünk ezüstfa - likőrt!
Az ezüstfát (Elaeagenus agnustifolia) sűrű ágszerkezete miatt sokan szélfogó növényként, illetve kerítés gyanánt ültetik. A népi gyógyászatban az ezüstfát nyákoldó szerként használják. Termése egészsége, és tápanyagokban gazdag. És milyen finom likőr készíthető belőle!

Az ezüstfát orosz olíva néven is ismerhetjük. A termése nem olyan fanyar, mint az olívabogyó, lekvár, kompót, vagy likőr formájában is nagyon finom, különleges zamatú készítményt kapunk.

 

 

ezüstfa

 

Ezüstfa likőr

 

Mossunk meg 750 g termést, majd hagyjuk megszáradni egy konyharuhára kiterítve. A száraz bogyókat nyomkodjuk szét villával, majd töltsük az egészet egy 250 g kandiscukorral és 2 fahéjrúddal együtt egy nagy üvegbe, vagy jól záródó edénybe és öntsünk rá 0,7 liter gabonapálinkát. Ezt követően zárjuk le az üveget vagy edényt és hagyjuk 1 hónapig hűvös helyen érni. Néha nem árt megrázogatni. A hónap leteltével szűrjük át a likőrt és mielőtt fogyasztanánk, hagyjuk még 2-3 hétig érni. Garantált lesz a sikerünk vele!

 

 

Ezüstfa bogyói

A likőrt más gyümölcsökkel kombinálva is elkészíthetjük.

 

Ha lekvárt szeretnénk, készítsünk sűrítményt a gyümölcshúsból, vagyis pároljuk meg a gyümölcsöket kevés vízben, majd pedig nyomjuk át egy szűrőn. Ezután adjunk hozzá a sűrítménnyel azonos mennyiségű cukrot, és főzzük össze.

 

 

ezüstfenyő likőr

 

Címkék: tájékoztató

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu